Door gebouwinformatie op een plek goed te beheren is het mogelijk dat elke medewerker binnen de organisatie gebruik maakt van dezelfde documenten en tekeningen. 

Woningcorporaties en vastgoedbeheerders kunnen deze informatie ook prima gebruiken en zelfs afgeven aan hun huurders.

Het zoeken en delen van gebouwinformatie en -documenten kost vastgoedbeheerders vaak veel tijd. Daarnaast leidt het ontbreken van actuele informatie tot onnodige ergernissen en kosten. Het kan eenvoudiger, met de komst van Gebouw Informatie Management en Digital Twins. 

Gebouw Informatie Management, afgekort GIM is het gestructureerd vastleggen van alle gebouwinformatie en het toegankelijk maken ervan via cloudsoftware.

Neem contact op met

Hilco Pekel

Projectcoördinator

Projectcoördinator

hilco@invent.nl +31 593 541045

Wij kunnen u helpen met het inrichten ervan, zodat u altijd de beschikking heeft over de juiste gebouwinformatie en -documenten. Onze partners Bryder en Hitech/Luxs beschikken over een online omgeving, waarin al uw gebouwinformatie digital ontsloten kan worden. 

Onze aanpak draait in essentie om drie dingen : 

  1. Bron: welke informatiebronnen zijn leidend voor welke gebouwinformatie? 
  2. Organisatie: wie heeft op welke manier toegang tot welke gebouwinformatie? 
  3. Platform: hoe distribueren en controleren we de gebouwinformatie?

Gebouwinformatie

Digital Twins 

Een belangrijke informatiebron binnen het GIM is de tekening van het gebouw. Vroeger hadden we de beschikking over een papieren bouwtekening in een papieren archief maar langzaam is dat overgegaan in een digitaal archief. Van de papieren tekeningen zijn digitale versies gemaakt die we Digital Twins noemen. In deze Digital Twins kun je onbeperkt informatie vastleggen, aan u de keuze.  

Twee partners 

SOCOTEC heeft twee partners waarmee wordt samengewerkt. Dit zijn Bryder en Hitech / Luxs. Beide partners hebben een digitale omgeving waarbinnen gebouwinformatie kan worden ontsloten. Afhankelijk van uw wensen en over welke informatie u binnen het platform wilt beschikken, kijken we met welke partner we uw opdracht kunnen uitvoeren. 

NEN 2580 

Om snel en eenvoudig een NEN2580 meetcertificaat van een gebouw te maken, wordt gebruik gemaakt van de Digital Twin als onderlegger. Van hieruit worden de verschillende oppervlaktes berekend en weergegeven in een compleet NEN2580 meetcertificaat. Ook worden hierin de verschillende oppervlaktes zoals Bruto vloeroppervlak (BVO) en het verhuurbare vloeroppervlak (VVO) vermeld die worden ondersteund door de tekeningen van de plattegronden van het gebouw.   

 

Kies één van onze Gebouwinformatie :

Heeft u interesse in onze dienst ? Neem contact met ons op

Stel hier uw vraag
hilco@invent.nl

Neem contact op met

Hilco Pekel

Projectcoördinator

Projectcoördinator

hilco@invent.nl +31 593 541045