socotec event- data driven organization

Hoe wordt uw organisatie datagedreven ?

ma, 01/15/2024 - 11:14

Op donderdag 21 maart organiseert SOCOTEC Building Performance, vestiging Beilen, een Lente event voor haar relaties. Gedurende het event staat 'data gestuurd werken' centraal. 

We trappen het event af met een goed verzorgde lunch gevolgd door inspirerende kennissessies. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. 

Hoe wordt uw organisatie data gedreven?

Data is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij en uit het bedrijfsleven. We genereren heel veel data en er is veel data beschikbaar. Uiteindelijk moet al die data leiden tot slimmere beslissingen, maar hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe kan SOCOTEC u hierin adviseren en ontzorgen?

In samenwerking met gastspreker Lotte Hart van SeederDeBoer zijn wij met deze concrete vraagstukken aan de slag gegaan. Tijdens het Lente Event op donderdag 21 maart nemen wij u mee in de wereld van data. Hierbij zijn twee belangrijke vereisten te noemen om succesvol aan de slag te gaan met data:

 • Data op orde: het inrichten van een volwassen dataorganisatie. Hoe zorgt u ervoor dat data van goede kwaliteit is en blijft? 
 • Datagedreven werken: dit kan confronterend zijn, bijvoorbeeld als de inzichten uit data niet overeenkomen met wat u intuïtief aanvoelt of denkt. Dit vraagt om een andere houding en manier van kijken. Hoe stimuleert u zo'n datagedreven cultuur?

Het belooft een inspirerende middag te worden met kennissessies en volop ruimte om over het thema met elkaar in gesprek te gaan.

Kennisprogramma

 • 11:30 uur - Ontvangst
 • 12:00 uur - 13:00 uur - Lunch
 • 13:00 uur - 13:15 uur - Korte introductie en opening door SOCOTEC
 • 13:15 uur - 13:45 uur - SOCOTEC - Processen en data interpreteren op strategisch & tactisch niveau
 • 13:45 uur - 14:30 uur - SeederdeBoer – Wat is een data gedreven organisatie en waar begin ik?
 • 14:30 uur  - 14:45 uur – Koffiebreak
 • 14:45 uur - 15:30 uur -  SOCOTEC – Hoe kan beschikbare data worden vertaald in een energiebeleid?
 • 15:30 uur - 15:45 uur - SOCOTEC -  Updates en laatste ontwikkelingen aangaande wet- en regelgeving
 • 15:45 uur - Netwerkborrel

Maak kennis met gastspreker Lotte Hart 

Lotte Hart

Tijdens het Lente event verzorgt Lotte Hart een kennissessie over: 'Wat is een data gedreven organisatie en waar begin ik?' Lotte is gewend om praktijk- en oplossingsgericht aan de slag te gaan. Dit combineert zij met haar enthousiasme en een flinke dosis creativiteit. In haar presentatie komt dit dan ook volop tot uiting. 

Binnen SeederDeBoer houdt Lotte zich bezig met opdrachten op het gebied van data en data-analyse. "Ik geloof er in dat de toekomst van bedrijven afhangt van data. Door slim gebruik te maken van data maak je betere beslissingen. Dat levert een bedrijf veel op: meer inzicht in bedrijfsprocessen, meer efficiëntie, betere service voor de klant, compleet nieuwe producten en diensten", aldus Lotte. 

In haar presentatie geeft zij concrete voorbeelden van onder meer woningcorporaties die zij heeft geholpen met de stap om data gedreven te werken. 

Interesse om dit event bij te wonen ? Neem contact met ons op

contact met ons op