Allround laborant


Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin je de mogelijkheid hebt om mee te bouwen aan een groeiend laboratorium?

Lees dan snel verder!

Wij hebben de perfecte uitdaging voor jou. Ben jij een vakkundige en opgewekte collega en wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van (drink)waterveiligheid binnen de laboratoriumwereld?

Dit ben jij

Als allround laborant heb jij een echte hands-on mentaliteit: jij draait je handen niet om voor chemische en microbiologische analyses op de (water)monsters die dagelijks op het laboratorium binnenkomen. Door jouw analyses zorg je ervoor dat de opdrachtgevers weten hoe het met hun (drink)waterkwaliteit gesteld is. 
Je bent trots op je vak en met reden: door jouw inzet wordt het risico op onder andere legionellagroei in de leidingen van bijvoorbeeld ziekenhuizen, kinderdagverblijven en binnen de offshore drastisch verminderd. 
Je bent hiermee een belangrijke schakel in onze dienstverlening: door de inzet van jou en je collega's draag je elke dag samen bij aan een gezonde leef- en werkomgeving van onze opdrachtgevers. 
Teamwork vind je belangrijk en wij ook!

Zo ziet je dag eruit 

Jouw dag begint met een telefoontje van een grote klant: er zijn watermonsters genomen en deze samples zijn onderweg naar jullie laboratorium. Zodra ze binnenkomen volgt je de procedure van de acceptatie en ga je aan de slag. Deze watermonsters moeten getest worden op de legionellabacterie en je voert alle analyses uit conform de kwaliteitseisen en binnen de gestelde tijd. Wanneer je deze monsters allemaal op de juiste kweek hebt gezet, controleer je vervolgens nog even de voorraad van de petri schaaltjes en geeft door aan de laboratorium manager wat er bijbesteld moet worden. Zo grijp je de volgende keer niet mis.  Na de lunch bekijk je de resultaten van de analyses van de dag hiervoor. Omdat je twijfelt over een van de resultaten bespreek je deze met een collega. Als alle resultaten duidelijk zijn controleer je deze nog een keer en verwerk je deze daarna in het LIMS systeem. Vervolgens zet je de uitkomsten door naar de opdrachtgever zodat deze verder actie kan ondernemen waar nodig. Je dag zit erop!

Jouw profiel

 • Je hebt een MLO-4 of allround laborant opleiding (of vergelijkbaar).  Daarnaast ben je gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen binnen de functie.  
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie (mag ook een stageperiode zijn geweest) 
 • Je hebt ervaring met LIMS systemen en goede algehele computervaardigheden. Daarnaast is beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift een pré
 • Jouw bijnaam is pietje precies en gaat graag nauwkeurig te werk! 
 • Je houdt van afwisselende omgevingen. De hele week achter een computer zitten past niet bij jou!

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende functie binnen een groeiend en dynamisch bedrijf. 
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 
 • 26 vakantiedagen en daar bovenop 3 bonus malusdagen
 • Goede pensioenregeling
 • Mogelijkheid tot deelname aan bedrijfsfitness in jouw regio.
 • Een inspirerende werkomgeving met een collegiaal en gedreven team.
 • Zo zorgen we niet alleen voor gezondere gebouwen, maar ook voor een gezonde geest. Jouw groei vinden wij belangrijk!

Sollicitatieproces

Wij houden van snel schakelen. Kom bij ons langs voor een kop koffie en ontmoet ons vakkundige, gedreven en enthousiaste team! Is er een klik? Dan pakken we door. Stuur jouw (korte) motivatie en CV naar onze HR-afdeling t.a.v. Paul Vos: p.vos@socotec.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Dit kun je van ons verwachten, zodra je solliciteert:

 • CV & motivatiebrief: Stuur je CV en motivatiebrief naar p.vos@socotec.nl
 • Eerste sollicitatieronde: Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een telefonisch kennismakingsgesprek
 • Tweede selectieronde: Na een positieve eerste ronde, volgt er een tweede gesprek, bij SOCOTEC
   

Functie

Allround laborant

Categorieën

Laborant

Contract

Fulltime

Plaats

Den Helder

Solliciteer voor deze job

Ben jij de juiste kandidaat?

Solliciteer voor deze job