Belangrijke informatie: 

Omvang gebiedsherontwikkeling: circa € 35 miljoen

Status: Bouwfase

Planning: Gereed 2026

Onderzoek, Advies en Geomonitoring door SOCOTEC Geotechnics: € 84.000

Samenvatting van het project: 

In het centrum van Eindhoven is de bouw van het project Nieuw Bergen momenteel in volle gang. Het project bestaat onder andere uit een grote ondergrondse parkeergarage, de nieuwbouw van 4 bouwblokken op en naast de kelder en de herontwikkeling van een voormalig politiebureau tot woningen. De realisatie bevat 237 nieuwe woningen, 5 commerciële ruimtes en voegt 3.200 m2 groen toe aan de Eindhovense binnenstad.

Neem contact op met

Drs. Rudi de Koning

Adviseur bouwputten en bouwplaatsen & grondwaterbeheersing

Adviseur bouwputten en bouwplaatsen & grondwaterbeheersing

rudi.de.koning@socotec-geotechnics.nl +31 6 21449779

SOCOTEC Geotechnics heeft in de periode van 2017 tot 2024 in opdracht van SDK Vastgoed alsmede Stam en de Koning Bouw de volledige geotechnisch werkzaamheden voor het project uitgevoerd. De werkzaamheden betrof de uitvoering van het geotechnisch veld- en labonderzoek tot het geotechnische advies voor het ontwerp van de bouwput en fundering. Tot slot heeft SOCOTEC Geotechnics ook de monitoringswerkzaamheden gedaan tijdens de realisatie van de kelder.

Bijzonder aan het project in de omvang van de kelder in relatie tot de ligging. Het project ligt in het centrum van Eindhoven en de kelder is omringt door diverse monumentale bebouwing. Een van de doelen van onze werkzaamheden was om de nieuwbouw te kunnen realiseren met een minimale geotechnisch invloed naar de omgeving.

Meer informatie: 

Wil je meer weten over dit project ? Neem contact met ons op

Neem contact met ons op
rudi.de.koning@socotec-geotechnics.nl