Projectinformatie

Projectnaam: AANLEG VITENS WATERTRANSPORTLEIDING EPE – ZUTPHEN

Datum: 2017

Opdrachtgever: Vitens

Locatie: Epe - Zutphen

Neem contact op met

Guido Bette NIVRE-re

Operational Coördinator Measurements

Operational Coördinator Measurements

g.bette@hanselman.nl +31 6 12507787

Projectomschrijving

De nieuwe drinkwaterleiding is 37,5 kilometer lang en komt normaal gesproken op een diepte van 1.20 à 1.30 meter te liggen. Bij bijzondere passages, zoals een snelweg wijkt het waterbedrijf hiervan af en worden zogenaamde diepboringen toegepast. De waterleiding passeert ook  2 spoorlijnen. De diameter van de leiding op het deeltraject van Epe naar Apeldoorn is 400 millimeter; vanaf Apeldoorn naar Zutphen  wordt de diameter van de leiding 500 millimeter. Een prachtig project waardoor de inwoners van Zutphen niet meer afhankelijk zijn van de productielocatie aan de weg naar Vierakker.

Vitens, het waterbedrijf met honderd productielocaties, heeft in zijn werkgebied (Friesland, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Gelderland) in totaal 50.000 kilometer aan leidingen liggen.

Uitgevoerde diensten SOCOTEC

Samen met Vitens heeft SOCOTEC  de omvang van de bouwkundige opname en de deformatiemeting bepaald. SOCOTEC voert hoogtemetingen en een bouwkundige opnames uit aan meer dan 100 objecten (woonhuizen en boerderijen). Ook de meting van de spoorweginfrastructuur is opgedragen aan SOCOTEC. De op te nemen panden liggen over een groot gebied verspreid. Hanselman voerde ook de opname en metingen uit van objecten bij de aanleg van de watertransportleiding Zetten-Fikkersdries-Nijmegen.

construction-epe-zutphen-water-vitens

Wilt u begeleid worden bij uw aanlegprojecten? Neem contact met ons op

Neem contact met ons op
g.bette@hanselman.nl