Belangrijke informatie

Datum: april 2022

Opdrachtgever: Ultraware

Locatie: Assen

Omvang : 1 locatie met 23 medewerkers

Samenvatting van het project

Ultraware werkt al 20 jaar aan de mooie klantprojecten, waar zij maatwerk software leveren om onder meer bedrijfsprocessen eenvoudiger te maken. Ultraware streeft erna om duurzame oplossingen te bieden aan bedrijven, maar ook onderwijsinstellingen.

Neem contact op met

Roan van der Veen

Bouwfysisch-, EP-adviseur & thermograaf

Bouwfysisch-, EP-adviseur & thermograaf

roan@invent.nl

Dit doen zij vanuit het meest energiezuinige kantoor in Assen, met één energielabel A+++++.

Invent was ingeschakeld om het pand op te nemen, om één energielabel te kunnen vaststellen. Al snel wordt duidelijk dat Ultraware niet alleen concrete maatregelen heeft genomen in de thermische schil. Ook is volop aandacht besteed aan de techniek en de regeling (eigen ontwikkeling Ultraware) hiervan om het primair fossiel energieverbruik te reduceren en het maximaal benutten van de hernieuwbare energie.

vaststellen-energielabel-ultraware

Omschrijving van het project

Zoals wel vaker kreeg Invent de vraag om één energielabel op te stellen van één bedrijfspand. Het bijzondere echter aan deze opdracht is dat we de vraag kregen één energielabel op detailniveau op te stellen voor één pand met het bouwjaar 1996. Dat betekent dat Ultraware zelf ook bewijslast moest vergaren van de aangebrachte isolatiediktes in de vorm van foto’s en facturen. Dat is in dit geval goed gelukt, omdat er bij de grondige renovatie in de loop der jaren veel is bewaard om dit te kunnen realiseren. Er zijn gedurende het project zelfs nieuwe bouwkundige tekeningen gemaakt om de actuele situatie weer zo kloppend mogelijk te krijgen. Daarnaast is er de afgelopen jaren grondig geïnvesteerd in het installatiesysteem. Dit in combinatie met meer dan 200 PV-panelen op het dak en aan de gevelen de slimme technologie die Ultraware zelf ontwikkelt, resulteerde dit in het best mogelijke energielabel: A+++++.

Wilt u meer informatie over onze referentieprojecten ? Neem contact met ons op

Neem contact met ons op
roan@invent.nl