cag-groep-bundelt-krachten-socotec

CAG Groep bundelt krachten met SOCOTEC Groep

ma, 02/20/2023 - 15:18

CAG Groep gaat in zee met de SOCOTEC Groep, één toonaangevende, internationale speler op het gebied van Testing, Inspection en Certification (“TIC”) diensten in de bouw- en infrastructuursectoren in 25 landen. 

Hiermee krijgt CAG één financieel sterke partner met veel ervaring in de TIC-markt, om haar groei in de toekomst mee voort te zetten. SOCOTEC koopt het volledige meerderheidsaandeel van Gate Invest, het investeringsfonds van de familie Vermaat, dat haar investering in CAG Groep hiermee finaliseert.

CAG Groep bundelt krachten met SOCOTEC 

Reeuwijk, 5 september 2022 – CAG Groep gaat in zee met de SOCOTEC Groep, één toonaangevende, internationale speler op het gebied van Testing, Inspection en Certification (“TIC”) diensten in de bouw- en infrastructuursectoren in 25 landen. Hiermee krijgt CAG één financieel sterke partner met veel ervaring in de TIC-markt, om haar groei in de toekomst mee voort te zetten. SOCOTEC koopt het volledige meerderheidsaandeel van Gate Invest, het investeringsfonds van de familie Vermaat, dat haar investering in CAG Groep hiermee finaliseert.

Neem contact op met

Coen Piccardt Brouwer

CEO Gebouw Prestatie

CEO Gebouw Prestatie

c.piccardtbrouwer@cag.nl +31 6 29525785

Gedurende de samenwerking met Gate Invest groeide CAG uit tot marktleider in legionellapreventie. Ook heeft de Groep haar expertise in energie-optimalisatie en veiligheid van gebouwen uitgebreid en haar opdrachtgeversportfolio van vastgoedeigenaren en -beheerders vergroot. CAG maakte één consistente organische groei door; het werd 110 collega’s rijker en telt nu 170 collega’s. Ook voegde CAG vier waardevolle bedrijven toe aan de groep. Met de overname van iQ-Laboratory (nu CAG Lab) werd kennis en capaciteit op het gebied van legionella-testing en -onderzoek vergroot, waardoor CAG al haar diensten in-house aan kon bieden. Daarnaast zorgden de toevoeging van Het Inspectiehuis, Invent en Woning Advies Nederland voor één uitbreiding in diensten op het gebied van energie-optimalisaties en gebouwveiligheid van woningen, kantoren en overig vastgoed

Toespraken van vertegenwoordigers

Hervé Montjotin, CEO van de SOCOTEC Groep

“CAG Groep is een mooi bedrijf met goede experts en veel groeipotentie. Het schaaleffect dat SOCOTEC in Nederland brengt, in combinatie met de kwaliteit en de ondernemende cultuur van het managementteam, ondersteunt onze ambitie. Het is onze derde strategische pijler in Nederland naast Hanselman en Inpijn, bedrijven in bouwrisicopreventie en technisch schadebeheer voor verzekeraars, en in geotechnische diensten voor grote infrastructuurprojecten. Met een totale geconsolideerde omzet van 45 miljoen euro en 400 werknemers heeft SOCOTEC Nederland, bestaande uit 3 bedrijven, een belangrijke marktpositie en een reel concurrentievoordeel in de bouw-, vastgoed- en infrastructuursector, met name op het gebied van milieu en energie. Wij kijken ernaar uit met CAG de volgende fase in te gaan.” 

 “De wetgeving rondom de gezondheid van gebouwen, waaronder energieprestaties, wordt in Nederland steeds verder gereguleerd. Ons land wil in 2050 koolstofneutraal zijn en tot de Europese leiders van de circulaire economie behoren. Dat biedt veel uitdagingen en kansen voor CAG. Om het verschil te kunnen blijven maken moeten we stappen vooruit zetten. Samen met Gate hebben we een koper gezocht die ons hierin kan ondersteunen, en die uiteindelijk in SOCOTEC gevonden,” vertelt Coen Piccardt Brouwer, CEO van de CAG Groep. “Een logische keuze. De diensten die wij aanbieden, bestaan bij SOCOTEC al in andere regio’s. We zullen dus kunnen profiteren van een breder netwerk en meer kennis, waardoor we onze opdrachtgevers nog vollediger kunnen ontzorgen. Daarnaast is de positionering van de dochterondernemingen van de groep in Nederland (Inpijn, Blokpoel en Hanselman Groep) complementair aan de onze. De nieuwe samenwerkingen die hieruit voort kunnen komen bieden veel mogelijkheden voor onze opdrachtgevers en onze mensen.” 

 Het versterken van technische kennis en het bieden van mooie carrièreperspectieven staat bij zowel CAG Groep als SOCOTEC hoog in het vaandel. Met haar eigen Academy biedt CAG in-house opleiding en training aan haar medewerkers, die in de markt bekend staan om hun vakkundigheid en expertise. Coen Piccardt Brouwer: “Onze mensen maken ons bedrijf. CAG heeft de afgelopen paar jaar veel focus gelegd op cultuurversterking en goed werkgeverschap. De samenwerking met SOCOTEC betekent dat we onze eigen cultuur vast kunnen houden, en de uitbreiding van bijvoorbeeld onze Academy nog professioneler kunnen aanpakken door te leren van anderen. Samen met SOCOTEC zullen we onze missie blijven vervullen: een veilige, gezonde en duurzame werk- en leefomgeving voor iedereen.” 

“Wij zijn er trots op een internationale strategische partner voor CAG te hebben gevonden, die niet alleen CAG in staat stelt haar groei voort te zetten, maar ook een veilig thuis biedt aan de organisatie en haar mensen. Samen met het management hebben we het bedrijf in vijf jaar tijd aanzienlijk laten groeien, zowel autonoom als door vier add-on acquisities. Deze exit is de eerste voor Gate en laat zien waarom we überhaupt zijn begonnen: om ondernemers, managementteams en organisaties te ondersteunen naar hun volgende groeifase”.

herve-montjotin

Over CAG Groep 

Gebouwen gezond maken én houden. Één fijne plek voor mensen om te wonen en te werken. Dat is waar we het elke dag voor doen. Al 25 jaar, bij de mooiste opdrachtgevers door het hele land. Wij zijn marktleider in legionellapreventie en expert op het gebied van energie-optimalisatie, duurzaamheid en veiligheid. Onze 170 professionals zijn de beste in hun vak en werken elke dag met plezier aan uiteenlopende klussen bij onze opdrachtgevers in de overheid, zorg, industrie, woningcorporaties en commercieel vastgoed. We zijn altijd bij met de laatste ontwikkelingen en trends, en zetten de toon als het gaat om innovatie. Verder ontwikkelen doen we samen met onze partners en met elkaar als team. 

Over SOCOTEC Groep

De SOCOTEC Groep is met één omzet van 1 miljard euro één van de leiders op het gebied van risicobeheer, compliance, veiligheid, gezondheid en milieu in de sectoren bouw, vastgoed, infrastructuur en industrie. Dankzij haar expertise kan SOCOTEC haar klanten uit de privé- en de overheidssector gedurende de volledige levenscyclus van hun gebouwen en uitrustingen bijstaan om hun duurzaamheid te versterken. De groep is met ruim 10.000 werknemers gevestigd in 25 landen, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland. 

Onze CEO vertegenwoordigers

  • CAG Bestuur
  • SOCOTEC Bestuur
  • Hervé Montjotin

    CEO van de SOCOTEC Groep

  • Coen Piccardt Brouwer

    CEO Gebouw Prestatie

Wilt u meer informatie over onze activiteiten? Neem contact met ons op

Neem contact met ons op
c.piccardtbrouwer@cag.nl