Inspecteur veiligheid woningen | provincie Utrecht

SOCOTEC wil groeien! Om nog meer mensen te helpen om in comfortabele gebouwen te leven, zoeken we meer mensen die dit samen met ons willen realiseren. Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar:

Inspecteur veiligheid woningen

Wij hebben de perfecte uitdaging voor jou. Ben jij een vakkundige en opgewekte collega en wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van veiligheidskeuringen van woningen en ben je woonachtig in provincie Utrecht?

Dit ben jij

Als inspecteur ben jij een echt pietje precies: je kent de regels en richtlijnen en weet deze ook praktisch toe te passen in de woningen waar je komt voor inspecteur. Met jouw opgewekte maar nauwkeurige insteek bezoek jij in opdracht van woningcorporaties de (leegstaande) woningen om na te gaan of de gas- water- en elektra-installaties veilig zijn voor bewoning. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot EP-W adviseur zodat je naast keuringen ook energielabels van de woningen mag afgeven. Je bent trots op je vak en op je expertise en met reden: door jouw keuringen kunnen bewoners er van op aan dat ze veilig wonen. Je gaat zelfstandig op pad maar werkt nauw samen met je collega-inspecteurs zodat je jezelf kunt ontwikkelen maar ook anderen kunt helpen ontwikkelen in hun vak. Teamwork vind je belangrijk en wij ook!

Zo ziet je dag eruit 

Jouw dag begint deze keer bij een wooncomplex, je hebt hier twee woningkeuringen staan. Je hebt hier de mutatiesleutels/tags van en gaat naar het eerste adres. Daar tref je toevallig een werknemer van de woningbouwvereniging die alvast wat klusjes aan het oppakken is en je legt uit wat je komt doen. Je gaat op zoek naar de meterkast met de installaties en legt je meetapparatuur klaar. De gevraagde check bij deze woning is op basis van de NEN8025 richtlijn en je beoordeelt de elektrische installatie daarop. Je vinkt de checklist af en vult de meetwaardes is, deze voldoet aan alle eisen. Hetzelfde doe je voor de gas- en water installaties. Deze woning is op alle punt goedgekeurd en veilig voor de nieuwe bewoner. Je rond het rapport direct af op je tablet en gaat door naar de volgende woning. Hier moet je op basis van de richtlijnen de elektrische installatie afkeuren, deze moet eerst aangepast worden door de aannemer voordat de woning bewoond mag worden. Je geeft door middel van de opgegeven afkeurpunten en omschrijvingen een helder advies aan de woningcorporatie af. Verder constateer je ook nog een flinke gas lekkage! Deze is gevaarlijk, dus je draait de afsluiter van het gas dicht en je belt je contactpersoon bij de woningbouwvereniging om dit direct te laten verhelpen. Je hebt verder alles gecontroleerd en rond je rapportage af, sluit ook hier de deur en gaat naar de volgende keuringen een stukje verderop. Ondertussen wordt je gebeld door de aannemer met wat vragen over één van je rapportages. Je licht je constatering toe zodat de aannemer de juiste aanpassingen kan doen. Nadat je de andere keuringen ook hebt afgerond rijd je naar huis om daar je laatste administratieve zaken af te ronden.  Je dag zit erop!

Wat vragen wij

 • Je hebt een MBO opleiding in de richting van elektrotechniek. 
 • Een vakdiploma op gebied van NEN3140 en/of EPA-W is een pré. Daarnaast werkt SOCOTEC met de volgende normeringen: BRL-K14015, NEN8025, NEN1006, NEN1078 en NEN1010. 
 • Je bent in het bezit van een VCA-diploma (of bereid deze te halen), rijbewijs en een VOG aanvragen is geen bezwaar 
 • Je vindt het leuk om contact te hebben met klanten
 • Je bent enthousiast en flexibel
 • Je vindt het geen probleem om zelfstandig te werken
 • Je bent leergierig en bereid om een opleiding te volgen
 • Je bent in bezit van Rijbewijs B

Dit bieden we jou

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met jou als nieuwe werknemer! Naast een uitdagende functie met unieke opdrachtgevers bieden wij een salaris dat aansluit bij wat vergelijkbare collega’s in de branche verdienen. Verder hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 26 vakantiedagen en daar bovenop 3 bonus malusdagen
 • Pensioenregeling
 • Bedrijfsauto
 • Telefoon
 • Tablet
 • Landelijke bedrijfsfitness
 • Mogelijkheid tot verdere opleiding en training binnen onze eigen SOCOTEC Academy

Als je bij ons komt werken, dan kom je terecht in een professioneel team dat van resultaten houdt. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Wanneer je 'geland' bent in de organisatie zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden en kun je hiervoor opleidingen en cursussen volgen. Zo zorgen we niet alleen voor gezondere gebouwen, maar ook voor een gezonde geest. Jouw groei vinden wij belangrijk!

Over SOCOTEC

SOCOTEC is een van oorsprong een Testing Inspection en Certification (TIC) organisatie met als visie “een veilige en gezonde werk- en leefomgeving voor iedereen”. Wij leveren het beste advies en de beste diensten op gebied van TIC voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving die voldoet aan de wettelijke vereisten. Wij willen omgevingen creëren waar mensen energie van krijgen, zowel voor onze opdrachtgevers als onze eigen mensen. SOCOTEC heeft een uitstekende reputatie in haar segment en heeft de ambitie om te groeien in de komende jaren. Op dit moment werken er zo’n 150 professionals binnen , verdeeld over heel Nederland. We hebben vestigingen in Reeuwijk, Beilen, Den Helder.

Solliciteer direct!

Wij houden van snel schakelen. Kom bij ons langs voor een kop koffie en ontmoet ons vakkundige, gedreven en enthousiaste team! Is er een klik? Dan pakken we door. Stuur jouw (korte) motivatie en CV naar onze HR-afdeling t.a.v. Paul Vos: sollicitatie@socotec.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Functie

Inspecteur veiligheid woningen

Categorieën

Inspecteur

Contract

Fulltime

Plaats

Reeuwijk

Solliciteer voor deze job

Ben jij de juiste kandidaat?

Solliciteer voor deze job